18 Şubat 2018 Pazar

Başarıya Giden Yol; Kaynak Listem

Uygulamamız yayında!! KPSS A, Kurum Sınavları, Mülakat: Mobil Destek

   
 2014 KPSS A grubu Türkiye 3.sünün başarı hikayesi; önerileri, kaynak listesi, çalışma stratejisi. Yazı serisinin 2. yazısı; "Başarıya Giden Yol; Kaynak Listem".

     Kpss A sınavına nasıl hazırlanılır,  Kpss A da başarılı olmak için neler yapılmalıdır, KPSS A ideal kaynak listesi nasıl olmalıdır ve diğer tüm soruların cevabını arıyorsanız "Başarıya Giden Yol" yazı serilerini okuyunuz.

     2020 KPSS A ve 2020 KPSS B grubu sınavlarına hazırlık yapan kişilerin en çok cevap aradığı soru "İdeal kaynak listesi hangi kitaplardan oluşur?" dur. Bana gelen maillerde de en fazla sorulan soru bu olmaktadır. 2014 KPSS A, 2015 KPSS A, Kaymakam Adaylığı, İdari Hakim Adaylığı, Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı, Gelir Uzman Yardımcılığı, Göç Uzman Yardımcılığı ve diğer sınavlar ile birlikte toplam 12 ye yakın sınavı başarı ile geçmemi sağlayan kaynak: İhtiyaç Yayınlarının konu anlatımlı set kitaplarıdır. Ancak şuan için güncel olarak bu yayınları temin etmeniz mümkün değil. Bu nedenle aşağıya farklı kaynaklar önerdim. Önerdiğim kaynaklar forumlarda çokça önerilen kitap listesinden ibarettir.

     Öncelikli olarak ideal kaynak listesi çok fazla ve farklı kitap anlamına gelmemektedir. Ayrıca isim yapmış spesifik konu kitapları da başarı için olmazsa olmaz değildir. Şunun altını çizerek söylemek istiyorum piyasadaki hemen hemen bütün kitaplar aynı bilgiyi sunmaktadır. Değişim sunumda olmaktadır. Sunumlar da özel kavramlar ile öğrenme kolaylaştırılmaya, akılda kalıcılığın arttırılmasına çalışılmaktadır.

     Kaynak konusunda dikkat çekmek istediğim diğer nokta sınava hazırlanan çoğu kişi tabiri caizse " kaynak açgözlülüğü" yaşıyor. Tüm farklı kitapları okuma, çalışma çabasında oluyor. Enerjisini boş yere tüketiyor. Bu konuda önerim sabit bir kaynak belirleyip en fazla ek bir kaynak ile takviye etmenizdir. Ek kaynağı sadece sabit kaynağın (varsa) bilgi eksikliğini tamamlamak için kullanmanızdır. Tüm çalışmalarınızı sabit kaynaktan yapmaya çalışın. Emin olun belirli tekrardan sonra sabit kaynağın şablonu kafanızda oturacak ve hangi sayfa da hangi konu nerede bileceksiniz. Herhangi bir konuda "soru sorulunca" konuyu hatırlayacaksınız ve sayfa zihninizde belirecektir. Sabit kaynağın konu gidişatı ile sürekli çalışma yapmanız tüm bilgiler aynı sistemde belleğinize işlemenize yardımcı olacak. Bu da uzun süreli bellekte ki bilgilerin kalış süresini etkileyecektir. Unutmanız zorlaşacak ve sınavlarda daha iyi bir performans gösterebileceksiniz.


Hukuk;
İhtiyaç yayınlarını piyasada güncel halini bulabilmeniz zor bu nedenle Murat Yayınlarının "Öğretmenin Ders Notları" nı önerebilirim. Veya pegem, yediiklim yayınlarınıda alabilirsiniz.

Maliye: ( Murat, Pegem, Yediiklim Yayınları)
Muhasebe: 4T Muhasebe Konu Anlatımlı
İktisat: 
 Mikro ve Makro için Erdal ÜNSAL
Diğer alt konular için : Yasin ÇOBAN - Para Banka Kredi, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kalkınma Büyüme

Kamu Yönetimi: Ahmet Nohutçu " Kamu Yönetimi" kitabı.

GY-GK: Tarih- Coğrafya - Vatandaşlık İhtiyaç, Türkçe Yediiklim Yayınları.


    Ayrıca Kaymakamlık ve İdari Hakimlik Sınavı için Kemal Gözler'in " Anayasa Hukuku Dersleri" ve "İdare Hukuku Dersleri" kitaplarına çalıştım.




3 yorum:

  1. Merhaba peki atamanız yapıldı mı ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben savaş savaş yayınlarının idari hakimlik kampı konu anlatım setini almak istiyorum önerir misiniz acaba

    YanıtlaSil
  3. Se ne kadar yarrah kafali adamsin masallah cok zeki bir insan

    YanıtlaSil