22 Nisan 2017 Cumartesi

Başarıya Giden Yol ; Sınav Öncesi Hazırlık

   
     2014 KPSS A grubu Türkiye 3.sünün başarı hikayesi; önerileri, kaynak listesi, çalışma stratejisi... Yazı serisinin 1. yazısı; "Başarıya Giden Yol; Sınav Öncesi Hazırlık".(Kpss A sınavına nasıl hazırlanılır, kpss alan sınavına nasıl hazırlanmalı, evde KPSS alana nasıl hazırlanılır, Kpss A da başarılı olmak için, KPSS A ideal kaynak listesi nasıl olmalıdır ve diğer tüm soruların cevabını arıyorsanız "Başarıya Giden Yol" yazı serilerini okuyunuz.)

     Kaymakam Adayı, İdari Hakim Adayı, Sayıştay Denetçisi Yardımcısı Vergi Müfettiş Yardımcısı , Gelir Uzman Yardımcısı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı ve benzeri kariyer meslek sınavlarında başarılı olmak sanılanın aksine zor değildir.

     Henüz üniversite okuyorsanız veya yeni mezunsanız  ve ne yapacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa bu yazıyı dikkatlice okuyunuz.


  • İİBF mezunlarının nasıl bir süreçten geçtiğini girilmesi gereken sınavları araştırın.
  • Sınava üniversite ile birlikte hazırlanıp hazırlanmama konusunda karar verin.
  • Kaynak araştırması yapın.
  • Mümkün ise yaz döneminde Genel Yetenek ve Genel Kültürü halledin. Dönem içinde ise alan konularına yoğunlaşın.

     KPSS A , kurum sınavları  ve mülakat derken en az bir buçuk yıllık bir sınav serüveni için motive olmak en önemli konudur. Süreç boyuncu istikrarlı bir çalışma seyri izlemelisiniz. Bu konu ile ilgili olarak rakiplerinizin de birebir aynı süreçten geçtiğini unutmayınız.

   Süreç boyunca her gün daha istekli bir şekilde ders çalışmanız gerekiyor. Bunu sağlamanız için sınavı kazandığınızı, hayalinizde ki mesleğe başladığınızı düşünebilirsiniz. Emin olun bu düşünce bile sizi her gün, daha etkin bir ders çalışması için güdüleyecektir. 

    Dikkat edilmesi gereken diğer nokta arkadaş çevrenizden gelecek olumsuz tepkilere kulak tıkamalısınız. Onların olumsuz düşünceleri (ben yapamayacağım, çok fazla konu var, kafam almıyor, galiba yetiştiremeyeceğim) sizi etkilememeli.  Hatta siz onları teşvik etmelisiniz. Sınavların sanılanın aksine zor olmadığını her defasında anlatmalısınız.

  Yazı serisinin bir sonraki makalesinde kaynak önerisine ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Aşağıda ki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tıklayınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder