3 Mart 2018 Cumartesi

Uzlaştırmacı Hakkında Tüm Bilgiler; Eğitimi, Sınavı ve Ders Notları



Bu yazıda 11 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Uzlaştırmacı sınavına ilişkin kaynak kitap ve kaynak kitap özetine(ders notu) ulaşabileceğiniz gibi; kimlerin Uzlaştırmacı olabileceği; nasıl bir eğitim alınacağı; Uzlaştırmacı Eğitimi sonrasında yapılacak sınava ilişkin sorularınıza yanıt bulabileceksiniz.

Kimler Uzlaştırmacı olabilir? 
05.08.2017 tarih 30145 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Ceza Muhakemesi Uzlaştırma Yönetmeliği ile birlikte artık avukatlar ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler(lisans) yönetmelikte belirtilen şartları sağlamaları halinde Uzlaştırmacı kimliğine sahip olabilecekler ve Cumhuriyet Savcısının görevlendirmesi bu görevi yapabileceklerdir.

Hukuk öğrenimi görmüş kişilerden kasıt; üniversitelerin siyasal bilgiler fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, iktisat fakültesi ve işletme fakültesi mezunlarından, müfredatında; anayasa hukuku, ceza hukuku (genel hükümler), ceza hukuku (özel hükümler), ceza muhakemesi hukuku, hukuk başlangıcı/hukuka giriş/hukukun temel kavramları/temel hukuk, ticaret hukuku, iş hukuku, borçlar hukuku derslerinden en az ikisini başarılı olarak görmüş olanlar başvurabilir. 

Daha ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Eğitime İlişkin Bilgiler

Hemen hemen bütün illerde Uzlaştırmacı Eğitimleri sürmektedir. 11 Mart 2018 tarihinde Uzlaştırmacı Eğitimini başarı ile tamamlayıp sertifikaya sahip olanlar Alternatif Çözümler Daire Başkanlığınca yapılacak sınava gireceklerdir. Uzlaştırmacı eğitimini tamamlayanların sicile kayıt olabilmeleri için yazılı sınavda başarılı olmaları zorunludur.

Eğitim teorik(36 saat) ve uygulamalı(12 saat) olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Haklı mazereti bulunmaksızın derslerin  1/12 sine devam etmeyenlerin eğitim programı ile ilişiği kesilir.

Sınav ilanına ilişkin detaylar için TIKLAYINIZ.


Uzlaştırmacı sınavı konuları: Eğitimde verilen bilgiler; mevzuat, müzakere teknikler, iletişim

Uzlaştırmacı sınavı başarı şartı: Yazılı sınavda yüz üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılırlar.

Tekrar sınav hakkı; İzin almadan sınav salonunu veya yerini terkettiği için sınavı geçersiz sayılanlar, 70 puan başarı şartını sağlayamayanlar ve sınava katılmayanlar tekrar sınav hakkına sahiptir.(sınırsız) Bunların dışındaki bir husustan dolayı sınavı geçersiz sayılanlar (kopya, sınav düzenine aykırı davranış) tekrar sınava giremezler. 

Uzlaştırmacı Eğitimi Konuları; Tıklayınız
Alternatif Çözümler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim kitabı;

Söz konusu çalışma kitabına ulaşmak için tıklayınız.


Konu kitabının tarafımızca hazırlanan özet metni (iletişim kısmı yoktur). Tıklayınız.



1 yorum:

  1. Merhaba hangi kurumlar eğitim ve sertifika veriyor?

    YanıtlaSil